Serviam +
HORECAMAATREGELEN EINDELIJK GEPUBLICEERD
pdf




 Sinds 1 oktober 2013 gelden nieuwe regels voor gelegenheidsarbeiders in de horecasector. Vorige week woensdag, op 27 november 2013, is deze regelgeving ook officieel gepubliceerd.

 

Kort samengevat werd op sociaal vlak de Dimona-aangifte gewijzigd en werden er contingenten ingevoerd voor werknemer en werkgever. Vanaf 1 januari 2014 zal de teller horeca@work ook op de RSZ-website beschikbaar zijn.

 

Fiscaal werd er een gunstiger tarief van 33% in de personenbelasting vastgelegd. Dit tarief wordt enkel toegepast als de belastingplichtige er voordeel bij heeft. Het progressieve tarief blijft gelden als dit voordeliger is. Voor het specifieke percentage dat in de bedrijfsvoorheffing zal voorzien worden, en dat vermoedelijk 33,31% zal bedragen, blijft het nog wachten op een aanpassing van bijlage III.

 

De nieuwe vermindering van RSZ-bijdragen, die vanaf 1 januari 2014 van kracht wordt voor de vaste werknemers in de horecasector, verscheen diezelfde dag ook in het Belgisch Staatsblad. Er moeten echter nog een heel aantal punten verder uitgewerkt worden per Koninklijk Besluit.

 

Wat alvast vaststaat, is dat de werkgevers die hiervoor in aanmerking komen gemiddeld maximum 49 werknemers mogen tewerkstellen gedurende een bepaalde referteperiode. De werkgevers moeten tevens gebruik maken van het geregistreerd kassasysteem. De doelgroepvermindering bedraagt € 500 per kwartaal en geldt voor 5 vaste voltijdse werknemers naar keuze.

 

Bronnen: Wet van 11 november 2013 houdende diverse wijzingen tot invoering van een nieuwe sociale en fiscale regeling voor de gelegenheidsarbeiders in de horeca (1), B.S. 27 november 2013.

KB van 12 november 2013 inzake de tewerkstelling van gelegenheidswerknemers in de horecasector, B.S. 27 november 2013.

Wet van 11 november 2013 tot wijziging van afdeling 3 van hoofdstuk 7 van titel IV van de programmawet (I) van 24 december 2002 (1), B.S. 27 november 2013.